Behandlinger .3c (1)

Behandlingsformer

I den kinesiske forståelse af vores indre kosmologi, er hjertet anset for at være kejseren, som skal være i balance og have overblik. Det er fundamentalt vigtigt at vi er glade og har en indre ro. Når vi har en indre glød kan vi bedre takle daglige problemer, smerter eller sygdom. Derfor støttes vores ånd og velbefindende altid, når vi arbejder med kroppen.

Tuina massage
Tuina massage bliver brugt som støtte til akupunktur, især ved muskel- og vævs skader eller smerter. Det kan også bruges som selvstændig behandlingsform til børn eller voksne der ikke kan lide nåle. Tuina arbejder med de samme energibaner og punkter som man bruger til akupunktur, og behandling af muskelflader og led. Derudover kan guasha massage med jadesten eller andre redskaber også være en vigtig del i at helbrede kroniske smerter.

Hvad kan kinesisk medicin behandle

Akupunktur
I akupunktur arbejder man med kroppens netværk af meridianer, som relaterer til det lokale område såvel som til de indre organer og kropsfunktioner. Ved at stimulere akupunkturpunkter med nåle eller massage kan man forbedre organfunktioner og dermed skabe balance igen, både i krop og sind. Desuden stimuleres blod- og væskegennemstrømning, som  derved kan lindre smerte og hjælpe væv til at hele

Klassisk urtemedicin
I den klassiske skole af urtemedicin som er udviklet af Zhang Zhong-jing omkring år 220, arbejder man både med akutte sygdomme og indre mere komplekse og kroniske sygdomsbillederne. Zhong-jing levede i en tid med mange epidemier og livstruende sygdomme, og har givet et klart billed på hvordan disse kan behandle. Denne skole for urtemedicin kan også være behjælpelig med behandling af auto-immune sygdommen samt kroniske og komplekse helbredsproblemer, såsom sår, der ikke kan hele, kroniske smerter og hjerte-kar sygdomme.

Hvad kan kinesisk medicin behandle

 


Hvad kan kinesisk medicin behandle?

I en af grundteksterne til Kinesisk medicin: Huang Di Nei Jing Su Wen (Den Gule Kejsers Klassiker om Indre Medicin) beskrives akupunktur som gavnligt for akutte sygdomme, tuina massage til muskelsmerter og urtemedicin til kroniske sygdomme. Det er også sådan at akupunktur ofte bruges. Men vi bruger det også til kroniske og mere komplekse helbredstilstande hvis man ikke vil tage urtemedicin.

Kinesisk urtemedicin kan bruges enestående eller som supplerende til akupunktur, til både akutte og kroniske tilstande. Fordelen ved at tage urter, er at man får daglig støtte til at komme i balance, og at man kan behandle meget komplekse sygdomme, samt supplere energi og helbred hvis man er kommet i underskud. 

Frugtbarhed for mænd og kvinder
Klassisk kinesisk medicin kan behandle uregelmæssig menstruation, menstruationssmerter, manglende ægløsning, polycystisk syndrom, endometriose, gentagne ufrivillig aborter, blødning eller smerter i graviditet, morgenkvalme, hedeture, stærke blødninger, manglende energi eller ledsmerter i overgangsalderen. Manglende libido hos både mænd og kvinder, impotens, prostataproblemer.

Støtte til kræft behandlinger
Støtte under kemo- eller strålebehandling: opretholdelse af appetit og vægt, kvalme, hjælp til sårheling og bivirkninger af strålebehandling, neuralgi og følelsesløshed, angst, depression, støtte af immunforsvaret og energi.

Eftervirkninger efter blodprop eller hjerneblødning
Afasi, lammelser, manglende styrke og muskelkontrol, dårlig balance, smerter, søvnproblemer, depression.

Nerve symptomer
Manglende følelse i huden, bells palsy, dårlig balance, neuralgi, smerter efter helvedesild, MS.

Smerter
Ømme muskler, frossen skulder, sportsskader, diskusprolaps, migræne og hovedpine, gigtsmerter, iskias smerter, neuralgi og ansigtssmerter, nyre og galdesten.

Fordøjelse
Maveforgiftning, IBS, underaktiv eller overaktiv skjoldbruskkirtel, forstoppelse, colitis, diarre, for meget mavesyre, mavesår, tarmblødninger, luft i maven eller tarmene.

Luftveje
Rygestop, kronisk hoste, vejtrækningsbesvær.

Allergier og immunproblemer
Høfeber, astma, eksem og kløe, crohns syndrom, colitis, herpes og forkølelsessår.

Hjerte/kar og kredsløbsproblemer
For højt eller for lavt blodtryk, forhøjet kolesterol, hjertebanken, kroniske sår, blodudtrækninger, dårligt kredsløb og ødemer.

Velvære
Søvnproblemer, angst og depression.

 

 

 

 

  • Guasha kursus
    6 maj kl. 18-21 

    Hjemmelavet creme kursus
    13 maj kl. 18-21